Etusivu
Mediatiedot
Lehden tausta
Tilaa ilmainen näytenumero
Lehtitilaus
 
Yhteystiedot
Kauppa
 
Tässä numerossa
<empty> Eräs Puolan matka…
<empty> Rohkaisijan armolahja käytössä
<empty> Mikä nimeksi uudelle ruoka-trendille?
viiva
Artikkelit
<empty> Vanhemmat lehdet
   
Tosimies nyt myös Facebookissa ja Youtubessa

 

ICCC Suomi ry 30 vuottaICCC Suomi ry:n (Kansainvälinen Kristillinen Kauppakamari Suomi ry) perustaminen ei tapahtunut vauhdilla. Ensimmäiset vuodet olivat hiljaiseloa, mutta työn perustusta rakennettiin kuitenkin ahkerasti – näkyvässä ja näkymättömässä maailmassa.

Järjestö rekisteröitiin 26.10.1991. Perustajajäsenet olivat Seppo Välimäki (pj), Hannu Hurri (varapj), Kari Suomi sekä Matti Oinonen, jotka yhdessä puheenjohtaja Seppo Välimäen johdolla hoitivat yhdistyksen sääntö- ja rekisteröintiasiat. Jäseniä oli alussa vain kourallinen.

Gunnar Olsonin sanoma innosti
Monet järjestössä mukana olevat ovat inspiroituneet ruotsalaisen Gunnar Olsonin sanomasta, ja siitä vaikuttuneina ja innostuneina tulleet mukaan ICCC:n toimintaan. Myös nykyinen hallituksen jäsen, entinen puheenjohtaja ja kantava voima, Fredrik Ekholm, liittyi Gunnar Olsonin vaikutuksesta järjestöön vuonna 1992. ICCC:n kansainvälisen osaston toiminta oli jo tuolloin vilkasta, ja vuosittain järjestettiin konferenssi jossain päin maailmaa. Vuonna 1992 konferenssi oli Jerusalemissa. Myös Ekholm osallistui tuohon Shalom Israel -tapahtumaan vaimonsa Kerstinin kanssa. Siitä lähtien he ovat osallistuneet oikeastaan jokaiseen ICCC:n kansainväliseen konferenssiin. ICCC Suomi ry:n hallitusta ja jäseniä pyritään aina rohkaisemaan osallistumaan näihin kansainvälisiinkin konferensseihin ja toimintaan, koska ne vahvistavat näkyä ja ymmärrystä ICCC:n tärkeästä tehtävästä. Myös Israelin siunaaminen ja käytännön tekeminen ovat olleet ICCC Suomelle aina tärkeitä.

Vuonna 1993 ICCC Suomen vuosikokous järjestettiin Tampereella hämyisessä hotellin kabinetissa. Paikalla oli kuusi miestä. Tuolloinen puheenjohtaja kertoi kokeneensa alusta asti, että hänen tehtävänsä on vain laittaa järjestö pystyyn, ja että joku toinen on tarkoitettu viemään sitä eteenpäin. Hän kertoi myös, että oli kokenut ja saanut Herralta jo vuotta aiemmin, että oikea ihminen olisi Fredrik Ekholm. Hänet siis valittiin uudeksi puheenjohtajaksi.

Kutsu palvella Suomen liike- ja työelämää
Saman vuoden (1993) marraskuussa järjestettiin ICCC:n Eurooppa-konferenssi Saksassa. Puhujina olivat muun muassa Gunnar Olson ja Derek Prince.

Fredrik Ekholm kertoo kokemuksistaan tuossa konferenssissa: – Koin suurta kaipuuta kokea jotain syvempää, josta olisi hyötyä kollegoilleni Suomessa. Jumalan käsi olikin kirjaimellisesti raskaana ylläni. Hän puhui minulle tehtävästäni ja vastuustani tuoda ICCC:n sanoma Suomeen ja ottaa vakavasti sen missio. Koin tuskaa siitä, että niin monet uskovat suomalaiset liike-elämän ihmiset ovat siteissä ja erottavat hengellisen elämän omasta käytännön elämästään sen sijaan, että ymmärtäisivät arjen työn olevan myös Jumalan palvelemista, ja että jokainen voi olla siunaukseksi työelämässä ja yhteiskunnassa. Sydämeni huusi Jumalan puoleen ja sain vahvemman unelman kristittyjen työelämässä olevien ICCC-verkoston muodostamiselle. ICCC:n työn kautta suomalaisten toivottiin saavan vapautta ja ymmärrystä siitä, mitä Jeesuksen sovitustyö ristillä tarkoittaa kaikilla elämänalueilla – myös liiketoiminnassa ja työelämässä.

Näky kantaa
Ekholm muistaa, että ICCC:n alkutaival tuntui hankalalta. – Oli monenlaisia vaikeuksia. Ajatus siitä, että panostettaisiinkin aikaa ja energiaa muihin tehtäviin ICCC:n sijaan, kävi mielessä. Teimme mielestämme kovasti töitä, mutta emme kolmeen vuoteen silti nähneet juurikaan tuloksia. Rukoilimme hyviä vastuunkantajia. Olemme kiitollisia Herralle, että saimme häneltä voimaa ja intoa jatkaa. Teimme parhaamme ja juoksimme sen näyn kanssa, että ICCC saisi tukevan jalansijan Suomessa. Kun olemme vähässä uskollisia emmekä anna periksi, saamme nähdä tuloksia. Saimme Herralta luovia ajatuksia ja voimaa toimintaan sekä lukuisiin matkoihin ympäri maata.

ICCC:n ensimmäisiä vuosia Fredrik kutsuu koettelemuksen vuosiksi.

– Mutta kun toimimme uskollisesti Jumalalta saamamme kutsumuksen mukaisesti, näky kantaa hedelmää. Olemme nähneet rukousvastauksia sekä saaneet hienoja ja antautuneita jäseniä johtoryhmään, puhumattakaan alati lisääntyneestä jäsenkunnastamme. Jäsenkasvumme on ollut ICCC:n kansainvälisessä mittakaavassa yksi parhaista. Jo vuonna 2007 meillä oli 162 maksavaa jäsentä.

Olemme myös tutustuneet monenlaisiin työelämän aloihin ja ihmisiin työmme kautta vuosien aikana. Katsomme kiitollisina kolmea vuosikymmentä ja kiitämme saamastamme luottamuksesta sekä Suomessa että kansainvälisellä tasolla.

ICCC Suomi käytännössä
Toiminta on ollut vilkasta ja säännöllistä. Alueellisen toiminnan lisäksi olemme pyrkineet vuosittain järjestämään kevät- ja syysseminaarit. Lisäksi on järjestetty TWL-koulutuksia eli Uudistunut työelämä -kursseja. Aktiivinen toiminta on myös tuonut kasvua.

Olemme myös järjestäneet seminaareja yhteistyössä eri seurakuntien, organisaatioiden ja liikejärjestöjen kanssa. Niistä yhtenä mainittakoon Helsingin NMKY:n kanssa järjestetty suuri konferenssi, jonka johtajuuskanavalla opetimme toistakymmentä vuotta. Yhteyden rakentaminen eri tahojen välillä on ollut meille tärkeää.

Tärkeitä toimintamuotoja korona-aikana ovat olleet Zoom-tapahtumat ja perjantain aamurukoukset.

Nyt lähdemme ilolla eteenpäin kohti uusia päämääriä. Toivomme, että paras on vasta edessäpäin. Olemme kiitollisia kaikista tämän elinvoimaisen organisaation kautta kokemistamme siunauksista. Pyrimme jatkossakin palvelemaan yhteiskuntaa, elinkeinoelämää ja jäseniämme parhaalla mahdollisella tavalla.

ICCC osallistuu projektiin Afrikassa
Oli suuri maailmanlaajuinen lähetyskonferenssi Etelä-Afrikassa. Konferenssissa oli osallistujia 130 maasta. ICCC:n kansainvälinen osasto järjesti samalla liikemieskonferenssin, johon myös Beninin presidentti ja ministereitä osallistui. Pohdimme yhdessä, miten tuota köyhää Afrikan valtiota voisimme auttaa. Olen harvoin kokenut Jumalan puheen niin selkeästi kuin tuolloin: ”Tee jotain konkreettista Beniniä auttaaksesi.”

Tartuin kutsuun, koska se tuli sydämelleni niin voimakkaasti. Auttaa tuota maista köyhimpää. En tiennyt mitä tekisin, miten toimisin, saati mistä löytäisin aikaa. ICCC Suomen puheenjohtajana tahdoin saada järjestön mukaan projektiin – osalliseksi johonkin isompaan. Projektista kehittyikin suuri – enemmän kuin olimme voineet kuvitellakaan: Kaksi koulua, pienempi sairaala ja terveyskeskus. ICCC Suomi on jäsenistönsä avulla saanut kokoon noin 20 000 euroa avustusrahaa Beniniin vuosittain (2000 – 2016). Lisäksi olemme saaneet huomattavasti enemmän valtionapua.
Tuhannet ihmiset ovat saaneet apua ja koululaiset mahdollisuuden opiskeluun.

Next Generation -konferenssit
Joulukuussa 2004 sain kansainväliseltä hallitukselta, jossa istuin, haasteen järjestää kansainvälinen nuorisokonferenssi. Ensin pidin haastetta mahdottomana, mutta Jumala laski tuon tehtävän kuitenkin vahvasti sydämelleni. Elokuussa 2005 kokoontuikin sitten noin 60 nuorta ehkä 20 eri maasta kymmenen päivää kestäneeseen Discover God’s plan for your Working Life -konferenssiin Vaasaan. Sittemmin järjestettiin samaiset konferenssit vielä 2007, 2010 ja 2015. Autoimme myös muita maita vastaavien konferenssien järjestämisessä.

Jerusalem Prayer Breakfast -liike
JPB-tapahtumat alkoivat Jerusalemista vuonna 2017. Koimme Suomessa, että tällainen voitaisiin järjestää myös meillä, ja niin tapahtuikin vuonna 2019. ICCC Suomi ry kantoi Helsingissä järjestetyn tapahtuman järjestely- ja talousvastuun. Mukana vastuunkantajina oli ICCC:n hallituksen jäsenten lisäksi myös jäseniämme, muiden joukossa kansanedustaja Peter Östman.

Tapahtuman valmistelut veivät paljon aikaa, mutta lopputuloksena oli noin 230 työ- ja seurakuntaelämän johtajaa koonnut onnistunut tapahtuma täynnä Jumalan läsnäoloa.

 


Yhteistyössä
CMN