Etusivu
Mediatiedot
Lehden tausta
Tilaa ilmainen näytenumero
Lehtitilaus
 
Yhteystiedot
Kauppa
 
Tässä numerossa
<empty> Soli Deo Gloria
<empty> Sonovia torjuu koronaa
<empty> Raimo Peräkylä:
Ei uskontoa
vaan uskoa
viiva
Artikkelit
<empty> Vanhemmat lehdet
   
Tosimies nyt myös Facebookissa ja Youtubessa

 

Soli Deo Gloria!


Marraskuun loppupuolella Tampereella järjestettyyn hyväntekeväisyyskonserttiin saapui sekä esiintyjiä että yleisöä eri puolelta Suomea.

Tampereen vapaakirkkoseurakunnan tiloissa toteutettua tapahtumaa seurattiin myös internetin välityksellä. Eturivin artistit, sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla, saivat osallistujat nauttimaan upeasta musiikista useamman tunnin ajan. Yhteisenä tavoitteena oli kerätä varoja järjestölle Sarigim King´s Kids Jerusalem, joka tekee Israelissa merkittävää rauhankasvatustyötä.

Sarigim King’s Kids Jerusalem
Sarigim King’s Kids Jerusalem on voittoa tavoittelematon järjestö, joka on osa Israelin King’s Kids toimintaa. “Sarigim” on hepreaa ja tarkoittaa “puun oksia”, joka juontaa juurensa Johanneksen evankeliumin jakeesta ”Minä olen viinipuu, te olette oksat.” (Joh. 15:5). Tavoitteena on tarjota uskoville lapsille ja nuorille turvapaikka, jonne he voivat tulla yhteen erilaisista taustoistaan riippumatta, ja jossa he pääsevät kehittämään lahjojaan sekä tutkimaan ja harjoittelemaan raamatullisia arvoja, kuten anteeksiantoa, sovinnon tekoa ja rakkautta. Ryhmä sijaitsee Jerusalemissa ja toiminnassa on tällä hetkellä mukana noin 70 lasta, nuorta ja nuorta aikuista, iältään 4-21 vuotiaita. Lähtökohtaisesti tapaamisia on ikäryhmittäin joka viikko.

Jo varhaisesta iästä asti israelilaiset lapset ja nuoret kohtaavat monenlaisia haasteita arjen keskellä, jotka useimmiten liittyvät poliittisiin ja kulttuurisiin konflikteihin. Sarigimin toiminta painottuu näiden lasten ja nuorten varustamiseen, jotta heillä olisi työkaluja kohdata ja käsitellä elämänsä eri haasteita nyt ja myös tulevaisuudessa. Näille lapsille ja nuorille tarjotaan suojaa ja koti, jossa he voivat kehittyä ystävyyssuhteissaan ikäistensä kanssa, jakaa vaikeitakin kysymyksiä, rukoilla ja kokoontua yhteen eri tapahtumissa. King’s Kids -toiminnan kautta he pääsevät tapaamaan myös sellaisia ihmisiä, joita he eivät välttämättä tavallisessa arjessaan kohtaisi.

Sarigimin arvot välittyvät taiteen, käsitöiden, tanssin, draaman ja musiikin kautta. Luovuuden ja taitojen avulla lapsia ja nuoria rohkaistaan käyttämään lahjojaan siunatakseen muita. Lisäksi toimintaan sisältyy aktiviteetteja, joiden kautta autetaan ympäröivän yhteisön vähäosaisia; lapsia ja nuoria opetetaan auttamaan ja palvelemaan heitä nöyrällä sydämellä. Tavoitteena on nostaa esiin Israelissa uusi sukupolvi, joka haluaa innokkaasti ja palavalla sydämellä rakentaa rauhaa.

Musiikillisen videotervehdyksen tilaisuuteen toivat Nina Åström yhtyeineen – mukana myös Phil Keaggy Yhdysvalloista – sekä tallinnalainen muusikko ja ylistyksenjohtaja Andrus Lukas. Luonnollisena osana tapahtumaa kuultiin Sarigimin työn johtajan Ruut Ben-Yosefin terveiset Samariasta sekä tapahtuman promoottorin Kari O. Niemen kiitospuhe.

Tapahtumatuotanto: Joonatan Niemi & Kalle Hautamäki/Scene Arts.
Tekniikkatiimi: Joonatan Niemi, Veikko Pitkänen, Aleksi Holappa, Kalle Hautamäki & Ben Marden/Signal Ops.
Valokuvat:
Kalle Hautamäki.

Yhteistyössä
CMN