Etusivu
Mediatiedot
Lehden tausta
Tilaa ilmainen näytenumero
Lehtitilaus
 
Yhteystiedot
Kauppa
 
Tässä numerossa
<empty> Esirukousmatka Israelin ja kansojen sillanrakentamisen välineenä
<empty> Miestenleiri Tuupovaarassa
<empty> Automuseon helmiä
viiva
Artikkelit
<empty> Vanhemmat lehdet
   
Tosimies nyt myös Facebookissa ja Youtubessa

 

Miesten Yö Turussa


Perinteeksi muodostunut Miesten Yö -tapahtuma teki paluun usean vuoden tauon jälkeen päivämäärällä 29.4. Tällä kertaa oltiin liikkeellä Vielä hengissä teemalla. Tämä Koirasten poikien (KRS-miestyö Turussa) kokouksessa syntynyt slogan jäi eloon ja valikoitui teemaksi. Viimeiset pari vuotta on oltu koronan kourissa, ja sitten vielä Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Näin olleen saadaan olla kiitollisia, että täällä vielä ollaan.

Tapahtumaan paikalle saapui yli 60 miestä, jota voidaan pitää hyvänä lukumääränä. Suurin osa oli n. 60 -vuotiaita tai vanhempia, mutta muutama milleniaalimieskin (n. 40-vuotias) löytyi joukosta itseni lisäksi. Meri-Karina tarjosi hienot puitteet tälle tilaisuudelle. Ilta aloitettiin kalakeiton ääressä jutustellen.

Minä (Juha Yli-Jaakkola) toimin tapahtuman juontajana yhdessä Hannu Välimäen (KRS opiskelijatyöntekijä) kanssa. Hannulla irtosi hyvin vitsejä ja perusilme oli iloinen, koska Tappara oli juuri voittanut lätkän Suomenmestaruuden (tai ainakin osittain siitä syystä). On tärkeää, että saimme tehdä yhteistyötä, koska edustimme samalla Kansan Raamattuseuran työntekijöiden kasvoja Turussa.

Ensimmäisenä puhujana oli käsikirurgian erikoislääkäri Veikko Viljanen. Hän muisteli KRS:n yhdessä paikallisseurakuntien kanssa 1970– 1980-luvulla toteuttamia Tässä Elämä -kampanjoita. Niissä rohkaistiin ihmisiä hengellisten kysymysten äärelle. Hänellä oli mukana lukuisia valokuvia ja artikkeleita. Todellinen kokemusasiantuntija siis. Mielenkiintoista oli katsella niitä, koska ne huokuivat sen ajan tunnelmaa. Kampanjoista viimeisin, reilut 40 vuotta sitten toteutettu Tässä elämä/Se löytyi oli varsinainen menestys, koska sen ansioista syntyi monia kristillisiä ryhmiä, jotka jatkuivat vuosia. Kampanja siis tavoitti evankeliumilla ihmisiä.

Petri Välimäki (kouluttaja-pastori) oli illan toinen puhuja. Armon parantava voima sai lihaa luiden ympärille siitä omakohtaisesta tarinasta, jonka hän kertoi. Petri Välimäki piti omakohtaisen, Jeesuksen armosta kertoneen puheen. Hän on entinen ateisti ja nykyinen kristitty, joka syvän masennuksen, konkurssin ja lapsen menetyksen kokeneena tietää, mistä puhuu. Minua kosketti erityisesti se, miten Jumala lähetti hänelle ystäviä, jotka pitivät heidän perheestään huolta. Jumalan parantava voima on toivottavasti todellisuutta meille kaikille, jotka olemme saaneet kokea enemmän tai vähemmän synkkiä jaksoja elämässämme. ”Jeesus huusi: ’Se, joka uskoo minuun, ei usko minuun, vaan lähettäjääni. Se, joka näkee minut, näkee lähettäjäni. Olen tullut valoksi maailmaan, ettei kukaan minuun luottava jäisi pimeyteen.’” (Joh. 12:44–46) Silmäkulmat kostuivat monille miehillä puheen aikana. Petri esitti myös uskoontulokutsun. Hän koki itsekin tilaisuuden merkittäväksi.

Muistimme Timo Kuokkasen (KRS vapaaehtoinen) 70-vuotispäiviä laulamalla. Sen jälkeen oli kakkukahvit. Illan huipensi Viis Papeista yhtyeen humoristinen ja reipas musisointi. Osa lauluista oli omaa tuotantoa ja osa lainattua. Selvästikin bändi on näille pappismiehille henkireikä ja tapa ilmaista itseä.

Illan lopuksi tulimme vielä Taidekappeliin iltahartauteen. Kerroin puheessa papastani Heikistä, joka oli sodassa vapaaehtoisena 1944 Neuvostoliittoa vastaan. Ympyrä sulkeutuu nyt, kun myös suomalaisia on lähtenyt Ukrainan puolelle taistelemaan. Pappani sai lähteä kotiin rauhassa ja uskossa Jeesukseen. Saimme tulla vielä yhdessä armopöytään ja lähteä siunattuina yöhön Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan kätkettyinä.

Miesten yö oli kaivattu ja odotettu. Sillä on paikkansa. Palautteen perusteella voimme kehittää sitä yhä ja tarjota ensi kerralla vielä, vaikka yösaunat. Olen kiitollinen Koirasten poikien aktiivisesta panoksesta sen toteuttamisessa, kuten myös hyvästä yhteistyöstä Ruskon seurakunnan kanssa, joka oli rinnakkaisjärjestäjä.

Kirjoittaja on KRS kaupunkityöntekijä, ”citypappi” Turussa. .

Juha Yli-Jaakkola


Yhteistyössä
CMN