Etusivu
Mediatiedot
Lehden tausta
Tilaa ilmainen näytenumero
Lehtitilaus
 
Yhteystiedot
Kauppa
 
Tässä numerossa
<empty> Maskilla vai ilman?
<empty> Miehuus kadoksissa
<empty> Lähetystyötä Korkeimman suojassa
viiva
Artikkelit
<empty> Vanhemmat lehdet
   
Tosimies nyt myös Facebookissa ja Youtubessa

 

Miehuus kadoksissa


Kansainvälisillä areenoilla StarBuck -nimellä tunnettu ammattipainija Michael Majalahti kannustaa miehiä ottamaan heille kuuluvan paikkansa niin perheessä kuin yhteiskunnassa.

Michael Majalahden helluntaisaarnaajaisä muutti vaimoineen vuonna 1972 Kanadaan suomalaissiirtolaisten pastoriksi, ja seuraavan vuoden huhtikuussa syntyi Ontarion Timminsissä Michael-poika.

Jo pikkupojasta asti Michael kertoo ihailleensa supersankareita, kuten Hulkia ja Conan Barbaaria. Eipä siis ihme, että miehen tie vei 19-vuotiaana Rocky Mountain Pro Wrestling -liiton kehäkuuluttajaksi ja televisiojuontajaksi. Michaelin oma painiura StarBuck-nimellä käynnistyi vuonna 1994, ja on vienyt miestä jo 22 maahan.

Majalahden perhe palasi Suomeen vuonna 1996 isän ottaman sapattivapaan johdosta. Michael päätti muuttaa vanhempiensa mukana hetkeksi Suomeen, mutta tuo hetki on nyt venähtänyt jo 24 vuoden mittaiseksi.

Taistelua rahapalkkiosta
Suomalaisessa mediassa Michaelin urheilumuotoa kutsutaan showpainiksi, mutta itse hän ei ole samaa mieltä.

– Se on harhaanjohtava käsitys, ja nimike, jonka media on Suomessa luonut lajille sen jenkkiläisen muodon takia. Itse pidän itseäni ammattipainijana, joka on suora käännös pro wrestler -termistä. Se kuvaa paljon sopivammin sitä, mitä teen. Taistelen ja ottelen rahapalkkiosta, hän kiteyttää.

Eikä laji todellakaan ole mitään esittämistä, showt, siitä ovat todisteena Michaelin saamat kahdeksan aivotärähdystä, kiertäjäkalvon vauriot, nivelsiteiden revähtäminen, hampaiden menetykset jne.

– Lisäksi vasemmassa kyynärpäässäni on ollut krooninen kyynärnivelen tulehdus viimeiset kymmenisen vuotta, hän lisää.

Kyynärpää leikattiin viime marraskuussa ja poistettiin kolmeen kappaleeseen murtunut kyynärjänteen kalkkiutuma, jota mies vielä tähän päivään asti kuntouttaa.

Virtaa riittää
Mutta Michael Majalahti on varsin ehtiväinen mies ja mukana monessa eri aktiviteetissä. Hän on mm. piirtänyt lapsille suunnatun Hevisaurus-yhtyeen hahmot. Tämän lisäksi hän on kokenut funktionaalinen personal trainer.

– Olen ollut tässä työssä vuodesta 2004 jo 11 eri maassa. Vanhin asiakkaani on ollut 91-vuotias. Olen myös kääntäjä, ja olen kääntänyt kirjoja kuten Nightwishin Marco Hietalan Ruostamaton-elämänkerta, Sonata Arctican tarina sekä Nightwishin kirjasta osan, aina Savoyn ruoanlaittokirjoihin saakka, Michael luettelee.

Hän on myös yksi Suomen käytetyimmistä ääniammattilaisista B2B, B2C ja vientialan natiivin englannin voice-overien saralla.

– Olen myös rocksolisti neljässä eri bandissa, kaksi niistä ovat harvemmin tehtäviä projekteja (Supernaut ja Angel of Sodom) ja kaksi ovat vakiokokoonpanoja, joilla keikkailen (Crossfyre ja Stoner Kings).

Taistelua miehisyyden puolesta
Eikä tässä vielä kaikki. Uusin aluevaltaus on SLAM! Pro Wrestling Boot Camp 2020. Leiri, jossa Michael opettaa kahdesti viikossa nuorille miehille ammattipainin jaloa taitoa, kehonkontrollia, itsekuria, fokusta ja sitkeyttä.

– Kaikki nämä piirteet kuuluvat miehisyyteen, ja tämä on yksi tapa, jolla taistelen klassisen miehisyyden puolesta. En ole pelkkä painivalmentaja, olen tavallaan suunnannäyttäjä näille herroille, life coach ikäänkuin.

Painin lomassa tulee kuulema elämänfilosofiaa väkisinkin, sillä oma esimerkki puhuu kovemmin kuin tuhat sanaa. Mies tarvitsee taisteluareenan.

– Se on vaan näin. Ilman, sitä, emme voi miehinä hyvin. Sielussamme asuu soturi. Jokainen terve mies tunnistaa tämän. Sitä minä vain jalostan ja autan muita löytämään sen itsestään. Se tekee hyvää miehen sielumaailmalle, että tulee perusasioiden kanssa sinuksi, Michael toteaa.

Tässä yhteydessä tulee mieleen legendaarinen Chuck Norris, joka kouluttaa Teksasissa syrjäytyneitä nuoria miehiä taistelulajeissa eli vetää nämä pois kaduilta.

– Chuck Norriksesta puheen ollen, entinen karate-senseini nimeltä Darren McGuire Sudburyssä, Ontariossa kertoi minun kehoni elekielen olevan hyvin samankaltainen kuin Norriksella vuonna 1995-1996, Michael huomauttaa.

Pehmokristillisyys ei sytytä
Kansainvälisen kristillisen miestyöorganisaation, Christian Men’s Networkingin slogan on, että todellinen miehuus ja Kristuksen kaltaisuus ovat synonyymeja. Mitä mieltä?

– Jos jonkun Jeesus on itkevä ja suvaitseva pehmomies, silloin en jaa samaa näkemystä eikä se resonoi miehisyyden kanssa. Jos Juudan Leijona, proaktiivinen suorapuhuja, ankaran fyysisen kunnon omaava ja muita parempaan elämään haastava Jeesus on miehisyyden perikuva, niin silloin kuulostaa jo järkevämmältä, Michael Majalahti kertoo.

”Olen tullut tuomaan miekan”, Kristus sanoi. Pehmokristillisyys ei sytytä Michaelia lainkaan, eikä nykyinen kirkon ja seurakunnan tila tarjoa hänelle yhtään mitään, valitettavasti.

– Nyky-yhteiskunnassa tarvitaan kipeästi voimakkaita miehiä, sillä Jumala loi ensiksi Aatamin ja teki hänestä herran yli kaiken luodun, ja siksi myös mies on vaimon pää. Tämänkaltainen miehisyys on se, joka puuttuu kokonaan nykyisestä länsimaisesta yhteiskunnasta, ja siksi meidän kulttuurimme on luhistumassa. Mies on luotu johtajaksi, ja jos mies ei täytä asemaansa ja kanna vastuutaan, kaikki menee pilalle, Michael painottaa.

Nykymies on täysin kateissa
Feminismi on tehnyt Michael mielestä hirveää jälkeä yhteiskunnassa, ja miehet ovat antaneet periksi, antaneet sen tapahtua.

– Miehet ovat nykyään koulittuja, munattomia ja arkoja. Nyrkki oltaisiin voitu laskea pöytään aikaisessa vaiheessa, kun koko homma puhkesi kukkaan, mutta ei. Annoimme mennä, ja tässä sitä nyt ollaan.

Nykymies on hänen mukaansa aika lailla kesytetty kautta länsimaailman. Länsimainen nainen ei enää kunnioita länsimaista miestä. Tätä saa pettää ja pelata tämän kustannuksella, ilman mitään seuraamuksen pelkoja. Tilastot ja media todistavat tämän.

– Mikään suhde juurikaan ei kestä, lapset eivät tiedä ovatko lintuja vai kaloja vai yksisarvisia, ja on enemmän mielialaongelmia kuin koskaan. Miehen pitäisi nousta vastuulliseksi johtajaksi, jolle on turha lässyttää. Herran pelko olisi palautettava koteihin ja yhteiskuntaan, Michael jyrähtää.
Miesluolat, ns. Man Cavet, ovat hänen mielestään vitsi.

– Ennen mies oli kuningas omassa talossaan ja hän varjeli perhettään sillä tietoisuudella. Tänään, mies on täysin kateissa. Naisten on ymmärrettävä, että heidän vallankäyttönsä ja paine ei ole johtanut mihinkään hyvään, sillä ne aidot alfaurokset ovat nyt harvassa vähemmistössä. Myös se, kuinka mies kokee oman miehuutensa ja sen voiman, heijastuu makuuhuoneen puolella, missä tunnetusti nainen haluaa, että mies vie kunnon ottein. Biologia ei valehtele, ja puu tunnetaan sen hedelmistä. Man up or go extinct!

Kimmo Janas


Yhteistyössä
CMN