

– Uskomme, että sairaiden parantaminen ei ole tarkoitettu vain muutamille harvoille kristityille, vaan se on Raamatun mukaan jokaisen kristityn tehtävä. Lähetyskäskyn toteuttaminen maailmassamme jatkuu tänään – samoin sairaiden parantaminen, toteaa Healing Rooms Finland ry:n toiminnanjohtaja Markku Laitinen.
Raamattu kehottaa rukoilemaan sairaiden puolesta. Sekä VT:ssä että UT:ssa parantumisen puolesta rukoilemisen teemat ovat esillä. Healing Roomin toiminta pohjautuu Jeesuksen Kristuksen käskyyn;”Hän sanoi heille: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä paranevat.” (Mark. 16 : 15 – 18).
Koulutuksen kautta palvelemaan
Healing Room -toiminta on seurakuntien yhteistä palvelutyötä. Paikallistasolla toimintaa koordinoivat eri seurakunnista muodostuva hallitus sekä paikalliset vetäjät. Toiminta ei ole yhden seurakunnan omaa toimintaa vaan toiminnassa pitää olla useampi seurakunta mukana. Samoin Healing Room ei ole seurakunta vaan toiminnassa mukana olevia kannustetaan palvelemaan myös heidän omassa kotiseurakunnassaan.
Palvelutiimit koostuvat Healing Room -työhön koulutetuista, seurakunnan valtuuttamista vapaaehtoisista.
– Tiimin jäsenet koulutetaan, haastatellaan ja evaluoidaan ennen palvelutehtävään asettamista. Tiimiläisen tulee olla kristittynä tasapainoinen, riittävän kypsä ja antaa Pyhällä Hengen toimia kauttaan, sanoo Markku Laitinen.
Vastuunkantajiksi haluaville henkilöille järjestetyssä koulutuksessa käydään läpi Healing Room rukouspalvelun raamatullinen perusta ja demonstroidaan käytännössä miten Healing Roomissa toimitaan. Lisäksi jokaisen tulevan tiimiläisen puolesta rukoillaan.
– On tärkeää ymmärtää, että mahdolliset aiemmat sielunhoidolliset tai ammatilliset koulutukset eivät korvaa edellä mainittua koulutusta, Laitinen korostaa.
Koulutuksella halutaan varmistua myös siitä, että kaikilla tiimiläisillä on syvempi ymmärrys Healing Room rukouspalvelutyöhön ja yhtenäinen tapa toimia. Ajatus on, että toiminnan teologiset raamit ovat sellaiset, että kaikki kristilliset seurakunnat voisivat ne hyväksyä. Teologiset kiistat ja yhteistyön esteet halutaan laittaa sivuun ja keskittyä ns. pääasioihin.
– Haluamme, että Healing Room -palvelutehtävälle tulee Suomessa hyvä ja arvostettu maine seurakuntien yhteisenä raamatullisena palvelutehtävänä, joka on turvallinen ja hyvää hedelmää kantava toimintamuoto, toiminnanjohtaja Laitinen toteaa.
Leppävaarassa
Suomen pilotti
Healing Roomeja on eri puolilla maailmaa tällä hetkellä noin 590 kappaletta. Toiminta on levinnyt kaikille mantereille ja kasvaa voimakkaasti yli seurakuntarajojen. Kansainvälistä toimintaa koordinoi International Assosiation of Healing Rooms’iin (IAHR), jonka toimisto sijaitsee Spokanessa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.
Työ on kantanut eri puolilla maailmaa paljon hyvää hedelmää. Moni on parantunut, vapautunut erilaisista taakoista ja sidoksista. Paljon on myös ihmisiä, jotka ovat työmuodon kautta löytäneet yhteyden Jeesukseen Kristukseen.
– Vaikka Healing Room ei olekaan seurakunta, sitä voisi kutsua seurakuntien sisäänheittopaikaksi, sillä uskoontulleita kannustetaan hakeutumaan heille sopivimman seurakunnan piiriin, toteaa Espoossa palvelutyöhön osallistuva Kimmo Veijonen.
Suomen ensimmäinen Healing Room -rukousklinikka avattiin 24.10.2006 juuri Espoon Leppävaarassa, Albergan kartanossa ja se on avoinna kahdesti viikossa.
– Tavoitteenamme on saattaa Jumalan kunnia Suomeen niin, että uskovat eivät seuraa ihmeitä ja merkkejä vaan ihmeet ja merkit seuraavat uskovia, Markku Laitinen huomauttaa.
Matala kynnys – jopa miehille
Markku Laitinen haluaa kuvailla Healing Roomin toimintaa sanalla ’asiakaslähtöinen’.
– Meille voi tulla yhtä hyvin 17v huumenuori kuin yllättäen sairastunut pastorikin. Me haluamme rukousklinikan olevan tarpeeksi neutraali tila, että sinne on helppo tulla – jopa suomalaisen miehen, hän naurahtaa.
Leppävaaran rukousklinikan runsaan 50 vastuunkantajan joukosta yli 14 onkin miehiä, jota voidaan jo pitää varsinaisena saavutuksena kristillisessä kentässä.
Healing Roomin vastuunkantajilla on varsin moninaisia työtehtäviä rukousklinikan läpiviemiseksi.
– Moni astuu tuosta kynnyksen yli varsin arkana, joten esimerkiksi minun tehtäväni salipalvelijana on rohkaista heitä ja esitellä heille tilamme, kertoo tehtävän perässä Partaharjusta Espooseen siirtynyt Matti Markkanen.
Tiiminvetäjänä ja rukoilijana toimiva Juha Kärnä kertoo lähtevänsä kotiin aina hyvillä mielin rukoiltuaan illan ja oltuaan Jumalan läsnäolon virrassa muiden mukana.
– Omalla kohdallani olen myös huomannut oppineeni käyttämään armolahjojani, hän lisää.
Matti Harinen kertoo saaneensa Healing Room -toiminnan sydämelleen runsas vuosi sitten kuullessaan Markku ja Susanne Laitisen alustuksen.
– Olen ollut mukana täällä Leppävaarassa aivan alusta lähtien ja toiminut koko ajan esirukoilijana, Harinen selittää.
Leppävaaran Healing Roomin miesaktivistit kokevat sairaiden puolesta rukoilun sopivaksi toiminnaksi juuri miehille usein varsin naisvaltaisessa kristillisessä kentässä.
Kimmo Janas
|