Etusivu
Mediatiedot
Lehden tausta
Tilaa ilmainen näytenumero
Lehtitilaus
 
Yhteystiedot
Kauppa
 
Tässä numerossa
<empty> 150-vuotias Uspenskin katedraali
<empty> Jumala ohjaa hoitavia käsiä
<empty> Leijonat ärjyivät Teksasissa
viiva
Artikkelit
<empty> Vanhemmat lehdet
   
Tosimies nyt myös Facebookissa ja Youtubessa

 

Vuoden urheiluvalmiste 2018


Olemme kertoneet lehdessämme jo aikaisemmin klaukkalaisen Masajo Oy:n kehittämästä bolivialaisen Intiaanisokerin ja Ruususuolan yhdistelmästä, jolla saadaan niin ihmisten kuin hevostenkin mineraalitasot kohdalleen. Nyt on alkanut tulla jo julkistakin arvostusta.

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsee vuosittain vuoden terveystuotteen, superruoan, hoitotuotteen ja urheiluvalmisteen. Valinnalla halutaan antaa tunnustusta laadukkaille ja terveyttä edistäville tuotteille.

Liitto valitsee tuotteet seuraavin kriteerein:
• takana on tutkimustietoa ja onnistunutta tuotekehitystä
• laaja positiivinen
• tuote on terveystuotealan tavoitteiden ja hengen mukainen eli se soveltuu itsehoitotuotteeksi terveydestään huolehtivalle kuluttajalle
• tuote on laadukas ja luotettava.

Vuoden 2018 terveystuote valittiin NivelActive (Valioravinto Oy)
Vuoden 2018 superruoka: Mikroveda Life (HCA Health Concept Oy)
Vuoden 2018 hoitotuote: Silmätipat (A. Vogel Oy)
Vuoden 2018 urheiluvalmiste: Jaksamisjuoma (Masajo Oy)

Palkinnon perusteluissaan Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto toteaa: ”Masajo Oy:n Jaksamisjuoma on täysin luonnollinen urheilu- ja palautumisjuoma. Jaksamisjuoman raaka-aineet ovat todella laadukkaita ja hyvä kombinaation mineraaleja, adaptogeenejä ja hyvässä muodossa olevaa energiaa. Raaka-aineina aito Intiaanisokeri ja Bolivian Ruususuola, joiden lisäksi makuvaihtoehdot tuovat joko macajauhe (keltainen, punainen ja musta maca) ja inkiväärijauhe tai lakritsijuuri- ja vaniljajauhe. Ravintosisällöltään ja raaka-aineiltaan tehokas vaihtoehto perinteisille urheilujuomille”.

Kuumaa kesää odotellen
Jaksamisjuoman kanssa on tehty vuosia kehitystyötä, ja viime keväänä siihen saatiin uusi maku, inkivääri-maca (GingerMACA) valmiiksi.

– Pakko myöntää, että menimme haasteista haasteisiin, mutta usko tuotteisiin oli kuitenkin koko ajan hallitsevana, kertoo Masajo Oy:n toimitusjohtaja Johannes Kuosmanen. – Neljä kuukautta sitten sain puhelinsoiton, että meidän tuotteemme on valittu vuoden 2018 urheiluvalmisteeksi. Olin todella yllättynyt, mutta samalla nousi pintaan tunne pärjäämisestä ja onnistumisesta.

Voittajat julkistettiin 20.10. Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä I Love Me –messutapahtumassa.

Kuosmanen toteaa olevansa iloinen, että niin monet tunnetut urheilijat ovat käyttäneet Masajon tuotteita ja antaneet mukavasti tukea. Terveisiä tuli jopa Hawaijilta asti eräältä MM exterra -maastotriatlonkisoissa olleelta suomalaisurheilijalta.

– Paikan päällä meillä oli olympiaurheilija Jaakko Ojaniemi, joka oli Ateenan olympialaisissa kymmenottelijana. Hän huomautti messuilla, että olisipa hänen urheiluaikanaan ollut Jaksamisjuomaa.

Palkinto on selvästi vilkastuttanut kaupankäyntiä. Luontaistuote- ja hyvinvointituoteketjut ovat aktivoituneet. Kun palkinto on ensi syksyyn asti voimassa, on hyvää aikaa hyödyntää sitä.

– Toivottavasti ensi kesästä tulee kuuma, koska silloin juoman tehot huomaa parhaiten, Kuosmanen huomauttaa.

Tasoittaa stressiä
Viime syksynä julkistettiin mielenkiintoinen japanilainen tutkimus. Siinä todettiin, että sokeriruokossa on määrättyjä aineita, jotka laskevat stressitasoa.

– Tämän vuoden stressikäyrien perusteella uskallan kyllä väittää, että tämä Jaksamisjuomakin laskee stressikäyrää, huomauttaa Johannes Kuosmanen viitaten mm. alkuvuoden vastoinkäymisiin tavarantoimituksissa.

Ruususuolakontti makasi Bolivian satamassa puoli vuotta paperiepäselvyyksien takia. Vientilupiin oli tullut uusia määräyksiä, joista ei ollut kuitenkaan tiedotettu hyvissä ajoin.

– Iso osa asiakkaista lupasi tilata, kunhan lasti saapuu, eli tilaukset loppuivat siihen paikkaan. Stressi painoi päälle oikein kunnolla. Jossain vaiheessa rukoilin ahkerammin, jolloin tuli mieleen sanat ”Älä pelkää sinä piskuinen lauma”. Taivaan Isällä on selvästi huumoriakin pelissä, Kuosmanen hymyilee.

Myös hevospuolelta on tullut palautetta, että hevosen ratsastettavuus paranee, kun hevonen juo hevosille kehitettyä Green Stallion -juomaa. Hevosen lihakset rentoutuvat ja ratsastaminen käy luonnekkaammin.

Apua joka lähtöön
Varsinkin urheilupiireissä on kiinnostusta Jaksamisjuomaa ja imeskeltävää Jaksamismineraalia kohtaan. Tällä hetkellä esimerkiksi varsin kovatasoinen suomalainen jääkiekkojoukkue testaa jaksamistuotteita.

Syksyn aikana eräs salibandyn liigatason urheilija, joka on voittanut 3 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia, kertoi kärsineensä vuosikaudet krampeista ja suonenvedoista, mutta nyt lähes kaikki ovat hävinneet. Jo pelkkä Jaksamismineraali auttaa usein kramppeihin. Kuosmanen huomauttaa, että paras lopputulos tulee tietenkin yhteiskäytöllä.

Hän neuvoo ottamaan puoli tuntia ennen urheilusuoritusta jaksamisjuomaa – jos kyseessä on maraton, kannattaa aloittaa käyttö jo aikaisemmin, että saa neste- ja mineraalitasapainot kuntoon. Ja urheilusuorituksen aikana aina tarvittaessa mineraalikide kielen alle sulamaan.

Tietenkin voi tehdä juomasta tuplalaimean.

Viime keväänä Masajo aloitti yhteistyön myös Pääkaupunkiseudun diabetesyhdistyksen kanssa. Jaksamisjuoman yksi ominaisuus on, että sokeriarvot pysyvät tasaisena sen avulla. Siksi juoma toimii maratoonareillakin, koska he saavat energiaa pitkäksi aikaa.

Myös lomamatkoilla
Bakteerikanta on erilainen eri maissa. Varsinkin Kauko-idässä matkailevilla on usein vatsatauti- ja ripuliongelmia.

– Olemme saaneet kaksi kertaa kiitosta Aasian matkalaisilta, että Jaksamisjuomamme esti ripulin ja oksentamisen pitäessään mineraalitasot kohdallaan. Apteekista saatava tuote on myös tavallaan sekoitus sokeria ja suolaa, mutta se on täysin keinotekoinen, ei tällainen luonnontuote kuin meillä, kertoo Kuosmanen ja huomauttaa hymyillen: – Jaksamisjuomajauheesta saa muuten erinomaisen marinadin vaikka broilerille.

Valmiiksi pullotettuna Jaksamisjuomaa ei vielä saa, koska silloin tuotetta pitäisi valmistaa valtavia määriä ja toisaalta säilyvyys olisi ongelma, koska Masajossa ei haluta käyttää mitään säilöntäaineita. Mutta tulevaisuudessa pullotettuakin tuotetta varmaan löytyy.

Kimmo Janas


Yhteistyössä
CMN

aitoavioliitto