Etusivu
Mediatiedot
Lehden tausta
Tilaa ilmainen näytenumero
Lehtitilaus
 
Yhteystiedot
Kauppa
 
Tässä numerossa
<empty> Ilmaherruus taivaan ylivoimaa
<empty> Keren Kayemeth LeIsrael katsoo tulevaisuuteen
<empty> Lähetyslentäjät ilmastotalkoissa
viiva
Artikkelit
<empty> Vanhemmat lehdet
   
Tosimies nyt myös Facebookissa ja Youtubessa

 

Tosimiehet katolla ja luennoilla


Kristittyjen Miesten Verkosto ry. juhli 20 -vuotista toimintaansa Kiskossa, Bergvikin kartanossa.

Miehet eivät pelkästään kuunnelleet mielenkiintoisia alustuksia tai seisseet pihalla kädet syvällä taskussa vaan kartanomiljöössä tehtiin töitä oikein kunnolla porakoneet ja hanskat käsissä. Osa miehistä asensi uudet kattopellit ulkorakennukseen ja toiset latoivat raikkaassa syyssäässä polttopuita talvisuojiin.

Oppia Teksasista
Kristittyjen Miesten Verkostolla on esikuvansa Yhdysvalloissa.

– Kimmo Janaksen kanssa olimme lyhyessä koulutuksessa vuonna 1998 ja siitä yhdistyksen työ lähti täällä Suomessa liikkeelle. Tosin jo vuotta aikaisemmin järjestettiin miehille kokoontumisia, kertoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Samuel Saresvirta.

Miesverkoston työkuvaan kuuluvat muun muassa miestenleirit.

– Leireille tulee kirjava joukko miehiä. He ovat löytäneet Jumalan armon ja toisinaan on mukana miehiä jotka armoa etsivät.

Vuonna 2001 evankelisluterilaiset seurakunnat järjestivät Hartwall Areenalla "Miestä väkevämpi" -tapahtuman. Mukana oli myös Kristittyjen Miesten Verkosto. Finnairin palveluksessa 40 vuotta ollut Samuel Saresvirta muistelee.

– Areenalla jaettiin Tosimies -lehden näytenumeroa 6 000 kappaletta. Seuraavana vuonna lehti alkoi ilmestyä säännöllisesti kuusi kertaa vuodessa. Lehden päätoimittaja Kimmo Janas tekee ansiokasta työtä lehden parissa. Hän on myös yhdistyksemme puheenjohtaja.

Toiminta muuttanut muotoaan
Hartwall Areenan suurtapahtuman jälkeen Kristittyjen Miesten Verkosto on osittain siirtynyt pois tapahtumakeskeisyydestä.

– Toimintamme painottuu pienryhmämuotoiseen toimintaan, joka on läheinen ja eheyttävä. Olemme siirtyneet maskuliinisesta mallista, näin voi sanoa, laajaan ja huolehtivaan malliin. Puoliso, lapset, perhe, ne ovat lähellä meitä. Todellinen miehuus ja Kristuksen kaltaisuus ovat synonyymejä, vakuuttaa Saresvirta.

Kristitty mies saa olla oma itsensä
Pikaluistelija, Espoossa asuva Mika Poutala on ollut kymmenisen vuotta mukana Miesten Verkostossa.

– Mukaan innosti appiukkoni. En ole kokenut mitään kummempaa haittaa siitä, että olen kristitty mies. Olen rehellinen siinä ympäristössä missä kulloinkin olen. Mielestäni miesten työ on todella tärkeää. Tuntuu siltä, että naisten on helpompi mennä naistenpäiville kuin miesten miestenpäiville. Suuri puutos miestentyössä on nuorten puute. Haluan innostaa nuoria miehiä mukaan.

Uusi leiri tulossa
Arto Komulainen on Sonkajärveltä kotoisin oleva metsuri.

– Leirit ovat loistavia ja miesten pitäisi osallistua niihin enemmin. Odotan jo seuraavaa leiriä, joka käynnistyy huhtikuussa. Tärkeää on, että teemme yhdessä työtä ja autamme lähimmäisiämme. Viime leirillä autoimme liikuntarajoitteista henkilöä monenlaisissa pihatöissä, hän muistelee.
Saresvirta on selvästi innostunut.

– Mika Poutala ja Jouni Junkkila olivat luennoitsijoina erinomaisia ja iältään reilusti alle koko osanottajajoukon keskiarvon. Miesten mielissä syttyi toivo saavuttaa yhä nuorempia miehiä. He ovat kansakunnan tulevaisuus. Yritämme luoda strategian, kuinka saavuttaa nuoria miehiä tällä hyvällä sanomalla, ettei verkosto muutu vanhojen herrojen klubitoiminnaksi. Vanhempia tarvitaan mentoreina, mutta nuorissa on tulevaisuus.

Kristittyjen Miesten Verkosto ry. (CMN Finland) kuuluu kansainvälisen Christian Men's Network -verkostoon. Yli neljänkymmenen vuoden aikana verkosto on kouluttanut yli miljoona johtajaa 138 eri maassa. Kristittyjen Miesten Verkoston perustaja on Dr. Edwin Louis Cole. Arviolta yli 8 miljoonaa miestä käyttää maailmanlaajuisesti CMN:n opetusmateriaalia.

Eero Ketola


Yhteistyössä
CMN

aitoavioliitto