Etusivu
Mediatiedot
Lehden tausta
Tilaa ilmainen näytenumero
Lehtitilaus
 
Yhteystiedot
Kauppa
 
Tässä numerossa
<empty> Kutsu karulle lähetyskentälle
<empty> MP 24 – kaikkien aikojen suurimmat MP -messut
<empty> Heikot Weljet tukevat toisiaan
viiva
Artikkelit
<empty> Vanhemmat lehdet
   
Tosimies nyt myös Facebookissa ja Youtubessa

 

Rukoilkaa miehet!


Pastori Oiva Salli opetti Helsingin STELKin viikkokouksessa rukoilemisen tärkeyttä.

Raamatussa on tavattoman paljon lupauksia, mikä merkitsee, että taivas on auki jatkuvasti. Rukouksiin voi aina lisätä ne Herran Sana lupaukset tietäen niiden olevan totta. Usko kasvaa lupauksien mukaan rukoillessa.

Voi ajatella, että Herran suunnitelma on vuorovaikutus ihmisen kanssa. Osa on rukousta ja osa Jumalan Sanaa, ja kun ne yhdistetään, on lopputulos Oiva Sallin mukaan ”aika kova juttu”.

Jeesus on hyvä esimerkki. Hän oli jatkuvasti yhteydessä Isään, eikä voinut puhua muuta kuin sen, mitä Jumala puhui Hänelle. Eikä myöskään voinut tehdäkään muuta, kuin mitä Isä näytti hänelle tehtäväksi.

– Uskon, että Jumala antaa ilmestyksen siitä, mitä rukoilla ja mitä tehdä.

Jumalan Henki vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä, kun pääsemme omassa elämässämme tietylle Sanan mukaiselle pohjalle, Salli toteaa.

Onko kasvua?
Rukoukset, rukousvastaukset ja Herran äänen kuuleminen ovat kaikki suhdetoimintaa, oikeastaan se on luottosuhde. Jos me kuulemme jotakin Herralta, me toteutamme sen. Tämän jälkeen meillä on entistä enemmän tehtävää, koska se tehtävä jatkuu. Kuuliaisuus palkitaan sillä. Ja mehän emme voi toimia kuin uskon määrän mukaan.

– Olen surullisena seurannut 40 vuoden ajan Sana ja rukouksen -iltoja ja sitä, kuinka ihmiset tulevat uudelleen ja uudelleen samojen asioitten kanssa, eivätkä ole pitäneet Jeesuksen opettamaa kammiorukousta ja päässeet selvisi asioistaan.

Jos samojen asioiden kanssa painiskelee kymmenenkin vuotta, se tarkoittaa, ettei kasvua ole tapahtunut. Oma Herra-suhde, rukouselämä ja Sanan kautta kasvu ei ole edistynyt, Salli huokaisee.

Rukouksen muotoja
– Rukoileminen on taistelua, ja me olemme pää emmekä häntä tuossa taistelussa. Me voimme sitoa pahuuden voimia Jeesuksen nimessä. Tällöin kyseessä on taistelurukous, selvittää Oiva Salli ja huomauttaa, että synnintunnustus on myös yksi oikeita rukouksen aiheita.

Aikaisemmin jo puhuttiin kammiorukouksesta eli ei turhaan puhuta vaan ollaan Herra-suhteessa.

Salli muistuttaa, että muiden kanssa rukoileminen on voimakkaampaa kuin yksin rukoileminen. Siksi Jeesuskin lähetti opetuslapset kaksittain liikkeelle. Sanotaanhan Sanassakin, että missä kaksi tai kolme on koolla Jeesuksen nimessä, siellä Hän on heidän keskellään. Eli silloin puhutaan sopimusrukouksesta. Oiva Salli kannustaakin perustamaan muutaman hengen rukoussoluja, jotka kokoontuvat vähintään viikottain.

Päivittäinen rukous tarkoittaa päivittäistä seurustelua Jumalan kanssa.

– Monissa seurakunnissa järjestetään aamurukoustilaisuuksia, joissain jopaklo 5.00-6.30, mikä voi tuntua epäinhimilliseltä, mutta yörytmi muuttuu kummasti, kun antautuu Herralle. Tietenkin päiväjärjestys riippuu siitä, mitkä ovat meidän elämäntehtävät ja leiviskän hoidot, toteaa Oiva Salli.

Hän kertoo kokemuksiaan Meksikosta, jossa eri puolilla maata järjestettiin samanaikaisesti rukouskokouksia toisten puolesta. Rukousvastauksia alkoi tulla, vaikka oltiin tuhansien kilometrien päässä. Kyseessä oli siis esirukous lähi- tai kaukoetäisyydeltä.

Meidän pitäisi päästä eroon ihmispelosta ja käyttää rohkeasti tilaisuudet hyväksemme niin marketeissa kuin kadulla kävellessämme, kun kohtaamme ihmisen, joka valittelee jotakin asiaa. Pyhä Henki tulee avuksi, kunhan me vain teemme oman osamme. Herran valmistamia ihmisiä on joka paikassa, kunhan vain pidämme tuntosarvet herkkinä ja harjoitamme evankelioivaa rukousta.

Kannattaa myös kokeilla profeetallista rukousta, jossa pyytää Herralta aiheita ja henkilöitä, joiden puolesta rukoilla. Jumalan vastaukset voivat yllättää.

Muista myös kiittää
Oiva Salli kannustaa käyttämään rukousvihkoa, johon merkataan niin rukousaiheet kuin tulleet vastauksetkin. Vaikka lupaamme ystävillemme rukoilla heidän puolestaan, unohdamme lupauksemme helposti arjen keskellä ellemme kirjaa aiheita paperille – tai kännykän muistiin.

Kiittävä rukous on erittäin tärkeä, meitähän kehotetaan kiittämään joka tilassa.

Monesti ahdingon keskellä kannattaa valittamisen sijasta ruvetakin kiittämään ja ylistämään.

– Herra asuu kansansa kiitoksen keskellä, joten ylityksen aikana Herran kirkkaus laskeutuu yllemme ja muuttaa isotkin ongelmamme varsin pieniksi, Salli huomauttaa.

Kimmo Janas


Yhteistyössä
CMN